hipnoterapia.hu
www.hipnoterapia.hu
 

Hipnoterápia, reinkarnációs utazás

A hipnózis segítségével történő gyógyítás során a páciens az élet és halál küszöbén átlépve régmúlt időkbe, távoli országokba, azaz saját korábbi éveibe, életeibe utazik. Teszi mindezt azért, hogy lásson, érezzen és - jelenlegi életében - gyógyuljon.

A hipnózis ma már a modern tudományok által is elfogadott és széles körben alkalmazott terápiás módszernek számít. A hipnotikus állapot valójában a tudat megváltozott, de természetes állapota, amelyet azonban senkire sem lehet rákényszeríteni, aki nem akarja. A hipnoterápia alatt a páciens folyamatosan tudatában van annak, hogy hol van, mit csinál és kivel beszél, még akkor is, ha közben egy egészen más világban "kalandozik".

S hogy mire jó a hipnoterápia? Hogyan léphetjük át meditatív állapotban az élet és halál szabta korlátokat? Mi van odaát? Milyen érzés meghalni vagy megszületni? Mit tudhatunk meg előző életeinkből, és hogyan gyógyulhatunk meg korábbi tapasztalásaink segítségével?

Kérdéseinkkel a neves spirituális gyógyítót, tradicionális reiki mestert, ezoterikus tanítót és szakírót Kövesi Pétert kerestük meg, aki többek között hipnoterápiás módszerek segítségével gyógyítja betegeit.

- Mit takar a hipnoterápia - kifejezés?

- A hipnoterápia pszichoterápiás eljárások közé tartozik, de - legalábbis a klasszikus hipnózis - a jelenlegi magyar törvények szerint csak orvos és pszichológus által végezhető, megfelelő utánképzés után. Az un. reinkarnációs utazás (amit én jobban szeretek terápiás ülésnek nevezni) történhet hipnózisban vagy egy olyan megváltozott tudatállapotban, amely szakemberek szerint sem egyértelmű, hogy hipnózist, sokkal inkább egy hipnózis-közeli állapotot jelent. Ezért inkább azt mondjuk, hogy megváltozott tudatállapotot, relaxációs vagy transz-állapotot használunk. Ez azt jelenti, hogy megváltozik a tudat működése és hatóköre, és olyan dolgok tudatosulnak az emberben, amelyek egyébként a tudattalanban vannak. Soha nincs merev határvonal a tudatos és a tudattalan között. Ha valamit elfelejtünk, az a tudatos tartományból a tudattalanba kerül. Később, amikor eszünkbe jut, tudatosul bennünk. Ez egy átjárható, nagyon érdekes mező.

- A reinkarnációs élmények átélése szempontjából számít az, hogy a páciens vagy a terapeuta hisz vagy nem hisz az előző életekben?

- A reinkarnációs élmények nagyon érdekesek. Senki nem tudja valójában, hogy létezik-e reinkarnáció, voltak-e előző életek vagy sem. Ez hitkérdés. Nyilván aki hisz benne, az azt mondja, hogy van, és nagyon sokan vannak, akik azt mondják, hogy nincs. Ettől függetlenül olyan élményei, amelyek egészen biztosan nem ebben az életben történhettek meg, lehetnek annak az embernek is, aki hisz a reinkarnációban, és lehetnek annak is, aki nem. Az úgynevezett reinkarnációs terápiát végezheti olyan terapeuta, aki hisz a reinkarnációban, és olyan is, aki nem. A kliens azonban bármit is mond - függetlenül attól, hogy élményeit valóban valamelyik előző életében élte meg vagy sem -, az róla szól, a mostani életéről és problémáiról, tehát terápiásan hasznos. Szerintem ez a kulcs.

- Ön hisz a reinkarnációban?

- Ha a hitemet kérdezi, azok közé tartozom, akik hisznek benne. De amikor a reinkarnációt terápiaként vagy segítségnyújtásként használom, nem érdekel, hogy valóban az előző életében járt-e a kliens, vagy sem. Az érdekel, hogy amit az általam kezelt személy elmond, az milyen összefüggésben áll a jelenlegi személyiségével és az életével. A problémái ugyanis mindenképpen jelentkeznek ezekben az élményekben és ezek tudatosításával és feldolgozásával segíthetünk rajtuk.

- Egyre több olyan dokumentumfilm és könyv születik, amely a reinkarnáció elméletét tárgyi bizonyítékokkal próbálja alátámasztani.

- Ilyen adatokból tényleg nagyon sokat összegyűjtöttek. A legklasszikusabb példa a tibeti tulkuk (a tudatosan újjászületett magas rangú lámák) története. Rengeteg olyan esetet dokumentáltak, amely során megtalálták azokat a gyerekeket, akiket a hajdani nagy, magas rangú lámák inkarnációinak véltek. Hogy bizonyítást nyerjen a feltevésük, a kisfiúk elé tettek egy csomó tárgyat, amelyek között elrejtettek néhányat a hajdani lámának a személyes használati tárgyai közül. A gyerekek pedig csalhatatlanul, 10 alkalomból 10- szer kiválasztották a megfelelő tárgyakat.

- Milyen betegségeket és problémákat kezelnek reinkarnációs terápia segítségével?

- Elsősorban lelki eredetűeket. Például olyan esetben, amikor valakinek olyan súlyos önelfogadási problémái vannak, amelyekre más módon nem talál magyarázatot. Ez gyakran előfordul azoknál, akik valamilyen fogyatékkal születtek. Az önelfogadási zavar azonban jelentkezhet a személyiséggel vagy a nemmel is kapcsolatos problémákkal is, például homo-, transz-, vagy biszexuális embereknél, akik nem tudják elfogadni, hogy miért nőnek vagy férfinak születtek ebben az életükben. Lehet segíteni azoknak is, akik valamilyen folyamatosan visszatérő, állandóan ismétlődő párkapcsolati problémáktól szenvednek: olyanok a szülei, gyermekei, családi környezete, szociális helyzete, amit nem tud elfogadni. Sok esetben súlyos betegségek megértéséhez, sőt gyógyulásához is tudunk segítséget nyújtani.

- Milyen eredményeket lehet elérni?

- A felsoroltak esetében nagyobb önelfogadást, amelynek birtokában esetleg az illető képes lesz változtatni az életén. Más problémák - mint például a szorongások és fóbiák - azonban nem biztos, hogy múlt életű eredetűek. Laikusok és sok természetgyógyász úgy véli, hogy minden problémánk múlt életi eredetű. Ez maximálisan nem így van. Szakemberek szerint a problémáink legalább 70%-a ez életi eredetű, és ebből a 70%-ból is nagyon jelentős rész kisgyermekkori traumákra vezethető vissza. Éppen ezért nem is gondolom, hogy mereven szét kell választani a korregressziót (ami a jelen élet korábbi szakaszaiba viszi vissza az illetőt) és a reinkarnációs élményeket.Forrás: astronet.hu


Vissza az előző oldalra | Az oldal tetejére

Hirdetés
KER
Csapatépítő tréning
Online Autóbérlés
SzállásPort

Factory
Az Ön által most látogatott oldal tartalmilag jelentősen továbbfejleszthető. Amennyiben
Önnek erre együttműködési javaslata van, kérjünk keressen meg bennünket ide kattintva!
 

Retro | Háztartási cikkek | Online marketing | Belföldi szállások | Coaching | Terápia | Fotók | Öko | Orvoslista | NLP Tanfolyamok | Nyomtatás

Céges csapatépítő | Nonprofit oldalak | Hvar-sziget | Hotels in Hungary | Írországról | USA info | Panel lakás felújítása